Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

GreenStove hecht belang aan Fair Trade

 

Dit is een mand met een goed verhaal

Deze mand is gemaakt door een kleine ambachtelijke producentengroep van bamboe en rietproducten in Vietnam. Onder leiding van Ms. Van werken hier 20 mannen en vrouwen van 40 jaar en ouder aan de productie van manden. Het bamboe wordt door de producenten zelf geplant en geplukt op eigen grond. Dit soort bamboe manden wordt in Vietnam gebruikt om producten van de boerderij of keramiek in te vervoeren.

Dankzij de productie van de manden krijgen de producenten een eigen inkomen en kunnen zij bouwen een betere toekomst voor zichzelf en hun families.

De manden worden geïmporteerd door de Stichting Return to Sender, een initiatief van Katja Schuurman, die ambachtelijke producenten uit de armste regio’s ter wereld helpt aan een westerse afzetmarkt. Zo zorgt zij ervoor dat deze regio’s zich duurzaam kunnen ontwikkelen.

De winst die Return to Sender maakt, vloeit terug naar Return to Sender projecten in de regio’s van herkomst. Wil je meer weten over deze projecten, kijk dan op www.returntosender.nl

Sari-Fasion
Hier komt de stof vandaan die we gebruiken voor de GreenStove
SARI is hèt adres voor fair fashion. Duurzame kleding en accessoires gemaakt met respect voor mens en milieu. Iedere SARI winkel maakt een eigen keuze in de collectie.

hooikist van de GreenStove