hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Aubergine Stoofpot

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:
1 kg. aubergines
½ kg. sjalotten
½ kg. tomaten
4 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn of rode wijn
takje basilicum
1 laurierblad
beetje suiker
zout en peper

 

Bereiding:
Was de aubergines en de tomaten.
Snijd de aubergines in stukken.
Bestrooi de stukken aubergine met zout.
Laat de ‘gezouten’ aubergines minstens een half uur in een vergiet staan, zodat het bittere vocht eruit kan trekken.
Snijd de tomaten in schijven of stukken.
Pel de sjalotten, maar laat ze heel.

De aubergines wassen en droog deppen.
Doe de stukken aubergine in een pan.
Voeg de hele, gepelde, sjalotten, de knoflook, de gesneden tomaten en suiker, olijfolie, wijn(azijn) en kruiden toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat het 5-10 minuten sudderen.

Zet de pan met gesloten deksel (en liefst in een schone theedoek voor het schoonhouden van de kussens), gedurende (2 tot) 3 uren in de GreenStove. De stoofschotel moet niet te waterig worden.

 

 

© 1993  United Nations Women’s Guild

hooikist van de GreenStove