hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Bisschopswijn

Benodigdheden:
1 sinaasappel
ca. 8 kruidnagelen
1 stukje pijpkaneel van ca. 5 cm.
fles rode wijn (niet zoet)
water
suiker

Bereiding:
Sinaasappel goed afspoelen.
Besteek de sinaasappel met de kruidnagelen (stekelvarken).
Leg de ‘kruidnagel’sinaasappel en het stukje pijpkaneel in een goed sluitende pan.
Giet gelijke delen niet-zoete wijn en water in de pan.

Sluit de pan goed en verwarm hem tot de wijn bijna kookt. De wijn mag niet echt gaan koken!
Controleer of de wijn heet genoeg is, sluit de pan en laat hem weer even goed op temperatuur komen op het fornuis.
Zet vervolgens de pan met goed gesloten deksel (en liefst in een schone theedoek voor het schoonhouden van de kussens), in de GreenStove.
Laat de bisschopswijn enkele uren rustig in de GreenStove trekken.

Verwijder voor het opdienen de sinaasappel en het kaneelstokje.
Breng de wijn op smaak met suiker.
Schenk de bisschopswijn warm in (bijv.) grote wijnglazen.

Fijne sinterklaasavond!

bisschopswijn