hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Gestoofde prei
met wijn en tomaten

Benodigdheden:
4 preien
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde tijm of enkele takjes verse tijm
2 theelepels tomatenpuree
3 rijpe (tros)tomaten
200 ml. witte wijn
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
Deze hoeveelheden gelden voor een bijgerecht voor 4 personen.

Bereiding:
Was de groente, spoel vooral de preien goed schoon.
Snijd de preien in stukken van 5 cm.
Hak de teentjes knoflook.
Snijd de tomaten in stukken.

Verwarm de olijfolie.
Bak de stukken prei, de knoflook en de tijm op lage stand een paar minuten om en om.
Roer de tomatenpuree en tomaten door de prei en bak een paar minuten mee.
Blus alles af met de wijn en laat alles aan de kook komen en even goed doorkoken.
Neem de pan/schaal van het fornuis, doe de deksel erop en zet in een schone doek in de GreenStove.
Het gerecht kan rustig een uurtje in de GreenStove staan, zodat het gerecht goed doortrokken wordt van alle ingrediƫnten en geuren.
Het gerecht kan echter na een half uur ook gegeten worden. Kwestie van smaak en oefening.

Breng vlak voor het opdienen het gerecht op smaak met zout en peper.