hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Groentestoofschotel
uit Noord-Afrikaanse keuken

Benodigdheden:
750 gr. biologische pompoen (ca. ½ pompoen)
1 rode paprika
½ courgette
200 gr. kikkererwten (of ca. ½ blik)
200 gr. tomaten
½ ui
1 teen knoflook
½ kaneelstokje
2 theelepels gemalen komijn
125 ml. bouillon (bijv. van kippe-, groenten- of kruidenblokje)
verse koriander (ca. 10 gr. of half bakje)
1 eetlepel olijfolie
Deze hoeveelheden gelden voor een hoofdgerecht voor 4-6 personen.

Bereiding:
Snipper de ui.
Snijd de teen knoflook fijn in snippers.
Snijd de courgette in stukken.
Snijd de paprika in repen.
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 cm.

Verwarm de olie in een (niet te ruime) pan en fruit de ui en de knoflook 1 minuut.
Voeg de pompoenblokjes, de courgette, de paprika, de kikkererwten, de tomatenblokjes, het kaneelstokje en de komijn toe.
Schep alles om en om en schenk de bouillon er bij.
Breng het vocht aan de kook en laat even goed doorkoken en schep het gerecht goed om.
Zet de hete pan meteen (liefst in een schone theedoek) in de GreenStove en laat het gerecht in 30-45 minuten gaar stoven.
Verwijder voor het opdienen van het gerecht het kaneelstokje en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht met de verse koriander.

hooikist van de GreenStove