hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Pittige Indische rundvleesstoofpot

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
750 gr. riblappen
750 gr. uien
4 tenen knoflook
2 rode Spaanse pepers

3 kruidnagelen (of 1 blad daon salam)
1 laurierblad
½ dl. ketjap manis
3 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel ketoembar (koriander)
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel bloem
1 vleesbouillontablet
zout en peper

Voorbereiding:
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen.

Pel de uien en snipper deze grof.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes.

Verhit de olie en bak hierin het rundvlees in kleine porties rondom bruin.
Kruid het vlees met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin.
Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen.
Goed aan de kook brengen en 5 minuten laten doorkoken.

Zet de pan met gesloten deksel (en liefst in een schone theedoek voor het schoonhouden van de kussens), gedurende (2½ tot) 3 uur in de GreenStove.

Pan uit de GreenStove halen, proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en misschien nog even flink doorwarmen.

hooikist van de GreenStove