hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Enkele basis recepten die goed werken met de GreenStove

Rijst
U brengt water, evt. met wat zout,  aan de kook ( 1 ½ deel water op 1 deel rijst). U voegt de rijst toe en brengt het geheel opnieuw aan de kook. U roert even en doet de deksel erop.. U zet het fornuis uit en plaatst de pan, gewikkeld een in schone droge doek, in de GreenStove.  Na 25 minuten heeft u prachtige droge en gare rijst. 
Besparing: 15-20 minuten energie.

Aardappels
U brengt de aardappels aan de kook en plaatst ze vervolgens in een goed sluitende pan in de GreenStove. Na 20-25 minuten heeft u gare en warme aardappels.
Besparing: 15-20 minuten energie.

Stoofvlees
U braadt het vlees aan en voegt de overige ingrediënten toe. U laat het gerecht een minuut of 10 goed doorsudderen op het fornuis. Vervolgens sluit u de pan goed af, wikkelt hem in een doek om de kussens van de GreenStove te beschermen en plaatst hem in de GreenStove. Na één tot anderhalf uur heeft u een heerlijk gare, warme en geurige stoofschotel.
Besparing: 100 minuten energie.

Erwtensoep
U brengt gedroogde spliterwten en de andere ingrediënten in een grote, goed sluitende pan aan de kook. U laat het ongeveer 10 minuten doorkoken en plaats de pan vervolgens gewikkeld in een doek in de GreenStove. U gaat lekker schaatsen en als u ’s avonds thuiskomt vindt u de soep klaar en gaar in de GreenStove. U hoeft hem alleen nog even op smaak te brengen en te roeren!
Besparing: 100 minuten energie