hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Stifatho

Griekse vlees- en uienstoofpot

Benodigdheden:
1½ kg. schapevlees of  rundvlees
1½ kg. sjalotten of inmaakuitjes
¼ liter olijfolie
3 rijpe tomaten
1 (wijn)glas rode wijn
1 (wijn)glas wijnazijn
4 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1 klein kaneelstokje
1 puntje komijn
zout en peper

Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Braad het vlees in de helft van de olijfolie.
Giet er water bij totdat het vlees net onder water staat.
Laat aan de kook komen en kook goed door.
Daarna 15 minuten laten sudderen.

Maak een puree van de tomaten.
Voeg alle ingrediënten (tomatenpuree, hele sjalotten, knoflook, laurierblaadjes, peper en zout, rode wijn, wijnazijn en resterende olijfolie) bij het vlees.
Indien nodig wat extra water toevoegen.

Voorzichtig roerbakken, aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen.

Zet de pan met gesloten deksel (en liefst in een schone theedoek voor het schoonhouden van de kussens), gedurende 2 tot 3 uur in de GreenStove.

  © 1993  United Nations Women’s Guild

hooikist van de GreenStove