hooikist

Naar een vriend(in) versturen

Greenstove / hooikist

GreenStove

020 441 4874

info@greenstove.nl

Varkensstoof
met paprika en champignons

Benodigdheden:
600 gr. varkenspoulet
1 rode paprika

1 groene paprika
2 teentjes knoflook
2 zoete uien
250 gr. champignons
500 gr. (pomodori) tomaten
11/2 eetlepel bloem
3 eetlepels olijfolie

11/2 (pilsener) bier
4 kruidnagelen
2 laurierbladen
zout en peper
Deze hoeveelheden gelden voor een hoofdgerecht voor 4-6 personen.

Bereiding:
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.

Verhit de olie in een (niet te ruime) braadpan en bak het vlees al omschep­pend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Schenk het bier voor­zichtig langs de kant van de pan bij het vlees.
Steek de kruidnagelen in de laurierblaadjes en voeg ze bij het vlees.
Voeg zout en peper toe en kook even goed door.
Zet de hete pan meteen (liefst in een schone theedoek) in de GreenStove, plooi de isolerende kussens goed om de pan en laat het gerecht ruim 2 uur in de GreenStove garen.

greenstove